I salladen hade jag:
1 romansallad250 g körsbärstomater
0,5 rödlök
1 stor avokado
1 paket knaperstekt bacon
1 grillad kyckling
3 skivor formfranska
parmesanost att hyvla över
Caesardressing:
1 äggula
1 msk citronjuice1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1-2 vitlöksklyftor
3 sardeller
1,5 dl olja1 dl riven parmesanost
Skär upp och blanda alla ingredienser till salladen. Skärm bördskivorna i små kuber och stek dem i lite olivolja. Strö dem över salladen. Mixa äggula, citronjuice, dijonsenap, vinäger, vitlök och sardeller. Vispa ner oljan i dressingen i en tunn stråle. Rör till sist ner den rivna parmesanosten. Ringla dressingen över salladen.
Till salladen serverade jag ett gott vitlöksbröd. Jag blandade olivolja med pressad vitlök och klippt persilja, skar en baguette i långsmala bitar och penslade dem med oljan. Bröden kördes i ca 175 grader tills de hade fått en härlig färg. Gott och somrigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar