Pajdeg
150 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 msk kallt vatten
Fyllning
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 liten gul lök
4 msk majskorn
1 tomat
3 dl crème fraîche
1,5 dl riven lagrad ost
1,5 dl riven lagrad ost
några nachochips till dekorering
Nyp ihop pajdegen, blanda i vattnet på slutet. Låt gärna pajdegen vila en stund i kylen. Tryck sedan ut pajdegen i en pajform och förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 minuter. Stek köttfärs och tillsätt tacokrydda, lök och majs. Lägg köttfärsblandningen i pajskalet. Hacka tomaten i småbitar och strö dem ovanpå köttfärsblandningen. Blanda den rivna osten med crème fraîchen och bred ut den ovanpå köttfärsen. Gratinera pajen i ca 20 minuter, eller till den har fått en härlig färg, i ca 175 grader. När det är några minuter kvar brukar jag sticka ner några nachochips i pajen, bara så att de hinner bli varma och goda.
Min guacamole
2 avokado
1-2 vitlöksklyftor
1 tomat
0,5 rödlök
0,5 rödlök
några droppar citronjuice
2-3 msk crème fraîche
Mosa avokadon och pressa ner vitlöken. Hacka lök och tomat i små bitar och rör ner i röran. Droppa ner lite citronjuice. Salta och peppra om du tycker att det behövs. Blanda i crème fraîchen. Crème fraîchen går så klart att utesluta, men jag tycker att det blir krämigt och gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar