Grytan ser inte så rolig ut, men smakar mycket. Jag har gjort den många gånger och den har blivit lite av en favorit hos oss. Här kommer receptet:
Till 4 portioner
500 g fläskfilé
salt, peppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde
2 msk dijonsenap
2 msk kalvfond
1,5 dl vitt vin
1,5 dl riven lagrad prästost
2 msk dijonsenap
2 msk kalvfond
1,5 dl vitt vin
1,5 dl riven lagrad prästost
Skär fläskfilén i bitar och stek dem i en gryta. Hacka löken och stek den tillsammans med köttet. Blanda ner grädde, senap, fond och vitt vin och låt grytan puttra i några minuter. Om grytan blir för lös kan man reda den med lite mjöl. Ibland rör jag ner en klick Philadelphiaost i såser och grytor för att få en krämigare konsistens. Rör ner den rivna osten precis innan servering.
Vi rostade små färskpotatisar, morötter, paprika och gul lök i ugnen och serverade till grytan. Det blev jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar