17 juli 2011

Köttfärssås


Gårdagens middag blev en klassiker. Spagetti och köttfärssås. Jag gillar att variera mig och därför blir min köttfärssås aldrig likadan, men igår blev den riktigt bra. Här kommer receptet:

400 g nötfärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
200 g krossade tomater
1 burk konserverade körsbärstomater
1 burk crème fraîche
några droppar soja
salt, svartpeppar, chiliflakes
några blad färsk basilika

Hacka löken och stek tillsammans med färsen. Tillsätt krossade tomater, körsbärstomater och kryddor och låt puttra i några minuter. Rör till sist ner crème fraîche och låt puttra upp. Servera köttfärssåsen med pasta och gärna liten riven ost. 

Igår åt vi en pasta som heter Bucatini, den är tjockare än vanlig spagetti och ihålig. Den är supergod! Vid servering rev jag över lite lagrad prästost och la över några kvistar av basilika och persilja.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut