Muffinssmet
150 g smör
2 ägg
2 dl socker
0,5 dl gräddfil eller yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 2 dl hallon
150 g vit choklad
Cream cheese-frosting med vit choklad
100 g vit choklad
100 g creamcheese, t ex Philadelphia
2 dl florsocker
Hacka chokladen till muffinssmeten i grova bitar. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker och rör sedan ner smöret och gräddfilen. Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner hallonen och chokladen. Fyll muffinsformar till 3/4. Grädda muffinsen i 180 grader i 15-20 minuter. Gräddningstiden beror på storleken på muffinsformarna. Smält chokladen till frostingen och blanda den med färskosten. Vispa sedan ner florsockret. Spritsa eller bred frostingen över muffinsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar