Till gratängen
1 aubergine
1 squash
1 aubergine
1 squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
200 g krossade tomater
1 burk konserverade körsbärstomater
4 msk strimlade soltorkade tomater
0,5 dl riven parmesan
150 g mozzarella
några basilkablad
0,5 dl riven parmesan
150 g mozzarella
några basilkablad
Skär aubergine och squash i skivor och stek dem i lite olivolja, salta dem. Lägg dem i en ugnsform. Stek löken och häll på de konserverade tomaterna, de soltorkade tomaterna, några basilikablad, salta och peppra och låt puttra i några minuter. Häll sedan tomatsåsen över grönsakerna i formen. Strö över den rivna parmesanosten och lägg på tunna skivor av mozzarella. Gratinera i 225 grader i ca 30 minuter, tills gratängen bubblar och har fått fin färg.
Quesadillas med avokadoröra
2 tortillas med smak av vitlök och örter
1 dl lagrad riven ost
1 avokado
1 avokado
2 msk crème fraîche
salt, peppar
salt, peppar
Lägg ett av tortillabröden i en torr stekpanna, strö över osten och lägg på det andra tortillabrödet. Stek brödet tills det börjar få färg, vänd det och stek det på andra sidan. Mosa avokadon och blanda med crème fraîchen, salta och peppra. Servera till gratängen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar