7 augusti 2011

Enchiladas med kyckling

Texmex är ju aldrig fel och just detta, enchiladas med kyckling, har blivit en klassiker hemma hos oss. Vi har gjort den här rätten i många år nu och återkommer alltid till den, det är helt enkelt så galet gott!


Till ca 4 portioner
ca 600 g kycklingfilé
1 röd lök
l dl majskorn
2 dl arla crème fraîche med paprika & chili
ev. 2 msk naturell crème fraîche
6 st mediumstora tortillabröd
2 dl riven ost
ev. några paprikaringar

Strimla kycklingen i och stek den tillsammans med hackad rödlök. Rör ner crème fraîche och majs och låt röran puttra i några minuter. Jag ersätter ofta ca 2 msk av crème fraîchen med chili med samma mängd vanlig crème fraîche för jag tycker att den smaksatta crème fraîchen är väldigt stark, men det är ju en smaksak. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Strö över den rivna osten och lägg eventuellt på några paprikaskivor. Gratinera bröden i 225 grader i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg. Servera med en sallad, gärna med tomat och avokado. Det är så himla gott!

2 kommentarer:

  1. Mmmm så mycket bättre än kyckling med ostsås och pasta.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med. Heltklart

    SvaraRadera

Skriv ut