1 augusti 2011

Mazarinkaka med rabarber

Kanske är rabarbersäsongen över, men om man har rabarber kvar eller kanske har fryst in lite så testa den här kakan, den är helt underbar! Den söta mandelmassan är så god till den lite sura rabarbern!


Mördeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk socker

Fyllning
300 g rabarber
300 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
2 msk vetemjöl

Tryck ihop ingredienserna till mördegen. Tryck ut degen i en pajform eller en annan bakform, ställ kallt i ca 30 minuter. Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Riv mandelmassan och rör ut den med smöret. Tillsätt ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet. Förgrädda mördegen i 200 grader i ca 10 minuter. Lägg rabarberbitarna på degen och bred ut fyllningen ovanpå. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Pudra över lite florsocker vid serveringen.

Första gången jag gjorde kakan gjorde jag den i en rektangulär ugnsform och skar små rutor som jag serverade till kaffet. Den här gången gjorde jag den i en rund pajform och serverade små pajbitar till efterrätt.

1 kommentar:

Skriv ut