2 september 2011

Tacopaj med kyckling

Då var det fredag igen! Och även denna fredag blev middagen texmex-inspirerad :) Nämligen en tacopaj med kyckling. Den här pajen bjöd en kollega mig på för flera år sedan och sedan dess är den en återkommande fredagsrätt hos oss. Fyllningen är väldigt krämig och god!

Pajdeg
150 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 msk vatten

Fyllning
ca 500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 röd paprika
0,5 påse tacokrydda
1 liten burk tacosås
200 g Philadelphiaost
2 msk crème fraîche
2 tomater
2 dl riven ost

Nyp ihop smör och mjöl, blanda sedan i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Skär kycklingen i små bitar och stek i lite smör. Hacka lök och paprika i grova bitar. När kycklingen fått lite färg,  blanda ner löken och paprikan och låt fräsa med en stund. Värm ugnen till 200 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Blanda ner krydda, tacosås och Philadelphiaost med kycklingen. Värm under omrörning tills osten smält och det har blivit en krämig fyllning. Om röran är för tjock kan man blanda ner ett par msk crème fraîche. Bred ut fyllningen i pajskalet. Skär tomaterna i skivor och lägg ovanpå fyllningen. Toppa med riven ost och grädda pajen i ca 20 miunter. Servera med en sallad, gärna med avokado!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut