11 oktober 2011

Krämiga citronrutor

Här kommer receptet på de underbart goda citronrutorna som vi fick hos min svägerska i fredags. De påminner om en citronpaj som jag brukar göra. En krämigt god och söt, men lite syrlig fyllning på en mördegsbotten. Mums!

Mördegsbotten:
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 gram rumsvarmt smör

Citronkräm:
3 st ägg
1 st citron
0,5 dl vetemjöl
2 dl socker
florsocker att pudra över

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop ingredienserna till degen antingen i matberedare eller för hand. Platta ut den i en form som är ca 20 x 25 cm. Förgrädda kakan i mitten i ugnen i 15 min. Gör under tiden citronkrämen: vispa ihop ägg och socker, tillsätt vetemjöl och rivet skal och saften av en citron. Häll smeten över kakan och ställ in den igen i ugnen i 8-10 min. Pudra rikligt med florsocker på kakan medan den fortfarande är ljummen. Skär i rutor. Servera som de är till kaffet eller lite ljumma med en klick vaniljglass som en dessert.

2 kommentarer:

  1. Thanks Suss! I love this recipe!! Easy, fast and delicious. I just made it, and it is marvelous! HJ :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. I'm glad you like them! And I agree, they are delicious!

      Radera

Skriv ut