Till 4-6 portioner
ca 500 g renskav (eller t ex lövbiff)
1 gul lök
smör att steka i
ca 10 st färska champinjoner
2 dl förvällda trattkantareller
salt, peppar
2 dl förvällda trattkantareller
salt, peppar
4-5 dl matlagningsgrädde
1-2 msk viltfond
2-3 msk hackad färsk timjan
0,5 dl lingon
maizena att reda av med
2-3 msk hackad färsk timjan
0,5 dl lingon
maizena att reda av med
Fräs lök och renskav i en stekpanna i lite smör. Tillsätt svampen och låt fräsa med i smöret. Eftersom jag hade färska champinjoner lät jag dem gå i en stund innan mina redan förvällda kantareller. Salta och peppra. Häll på grädde och tillsätt timjan och fond. Låt grytan puttra i några minuter. Red eventuellt av med lite mjöl. Tillsätt lingonen mot slutet. Jag tycker att det smakar väldigt gott om de inte kokar sönder helt. Vi åt grytan tillsammans med ugnsstekt potatis, kålrot och morot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar