Botten:
300 g digestivekex
150 g smör
Fyllning:
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephiaost
2,5 dl Kesella
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1-2 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten. Häll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30-40 minuter. Tills den har stannat och fått fin färg. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i eftervärme en halvtimma. Låt gärna cheesecaken stå i kyl över natten för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Jag serverade lite extra bär och lite vispad grädde till kakan, det var verkligen gott till!
Hej! Jag skulle sa garna vilja prova detta recept, men jag har en fraga: istallet for kesella, kan jag anvanda philapelphiaost? Da blir det ju 600 g + 2 dl. Jag har namligen inte tillgang till kesella....
SvaraRaderaHej!
RaderaJa, det tror jag skulle gå. Kesella är ju visserligen lite fräschare och syrligare än Philadelphia, så jag tror att det skulle funka med 2 dl crème fraîche också. Lycka till och berätta gärna hur det gick!
/Susanne
Hur gör man med blåbären? sätter man på den innan man sätter den i ugnen eller? Blandar man blåbären med socker eller hur gör man?
SvaraRadera