1 november 2011

Spröda havrekakor med aprikos

De här kakorna är jättegoda! Spröda och samtidigt lite sega i mitten och med jättegoda små bitar av torkad aprikos. Receptet fick jag av min mans mormor för flera år sedan. Precis som jag, gillade hon att baka och så länge hon orkade bakade hon egna kakor som hon bjöd oss på. Nu är hon borta sedan en tid tillbaka, men minnet av henne finns kvar hos oss.



Ca 20 st

125 g smör
1 ½ dl socker
1 dl hackade torkade aprikoser
1 ½ dl vetemjöl
3 dl havregryn
¾ tsk bikarbonat

Rör smör och socker poröst. Blanda aprikoser, vetemjöl, havregryn, bikarbonat och rör ner i smöret. Forma bollar och lägg på en plåt. Platta till dem lite. Grädda mitt i ugnen i ca 175° c i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut