Den här rätten är hur som helst superduperenkel att slänga ihop och det behövs minimalt med ingredienser!
Till ca 4 portioner:
600 g fläskfilé
1 pkt bacon
3 dl grädde
ev. lite maizenaredning
1-2 dl riven ost, gärna en lagrad smakrik
Skär fläskfilén i skivor och stek dem på ganska hög värme tills de har fått en fin färg. Eftersom de ska in i ugnen senare behöver de inte vara helt genomstekta. Lägg köttskivorna i en ugnsform. Strimla bacon och stek det. Strö det över köttet. Häll över grädde (vispa eventuellt ner lite mjöl i grädden) och strö till sist över riven ost så att det täcker. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
1 pkt bacon
3 dl grädde
ev. lite maizenaredning
1-2 dl riven ost, gärna en lagrad smakrik
Skär fläskfilén i skivor och stek dem på ganska hög värme tills de har fått en fin färg. Eftersom de ska in i ugnen senare behöver de inte vara helt genomstekta. Lägg köttskivorna i en ugnsform. Strimla bacon och stek det. Strö det över köttet. Häll över grädde (vispa eventuellt ner lite mjöl i grädden) och strö till sist över riven ost så att det täcker. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med ris, potatis eller andra rotfrukter. Mycket gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar