Förrätter:
Musselsoppa med örter, vitt vin och grädde, serveras med nybakat franskt lantbröd
Vitlöksfrästa grodlår
Provsmakning av ostron
Huvudrätt:
Stekt ankbröst, serveras med knyten av juliennegrönsaker, frästa äpplen och cidersås
Efterrätter:
Tarte aux pommes
Crème brûlée
Kokta musslor med lök och örter |
Deg på jäsning! |
Färdig musselsoppa! |
Underbart härligt nybakat lantbröd med en sådan där karakteristisk lite hård och knaprig yta. Mmmmm! |
Vitlöksfrästa grodlår med persilja! Smakade inte så tokigt som det låter. Smakade kyckling och barnen åt så att det bara var benen kvar :) Roligt att testa! |
Provsmakning av ostron! Många elever smakade, men ostronen fick inte så bra betyg som grodlåren :) |
Här förbereder eleverna en del av varmrätten, juliennegrönsaker i knyte. Jättefina! |
Och så här blev varmrätten när den var klar! Riktigt gott med frästa äpplen och cidersås till ankan! |
En av efterrätterna blev en typisk fransk äppelpaj med jättefint mönster av äpplen! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar