Här är en bild på en ädelostcheesecake på pepparkaksbotten. Klassiska smaker tillsammans, men kanske i en liten ny tappning.

2 gelatinblad
75 g smör
150 g pepparkakor
300 g ädelost
2 dl crème fraîche
kanel att pudra över
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mosa pepparkakor och smält smör, blanda sedan ihop till en mix. Tryck ut kakblandnigen i en form med löstagbar kant. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda ner crème fraîche. Smält gelatinbladet i en kastrull på spisen och häll ner i oströran. Häll oströran över kakblandningen och ställ formen i kylen för att stelna. Vid servering är det fint att pudra över lite kanel.
Receptet kommer från coop.se.
Recept på sötsaker från i söndags kommer senare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar