Havrekex
7 dl havregryn
5-7 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
3 tsk hjorthornsalt
200 gr smör
2 dl mjölk
Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält smöret och slå i mjölken. Blanda ihop vätskan med de torra ingredienserna. Enligt receptet ska det vara 5 dl vetemjöl i degen, men jag tyckte att degen blev lite väl kladdig så jag tillsatte säkert 2 dl till under utbakningen och det blev bra. Kavla ut degen ganska tunt och ta ut rundlar med ett runt kakmått eller ett glas i lämplig storlek. Lägg kexen på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 200°c, tills de har fått fin färg. Låt kallna på plåt. Förvara kexen i en burk och inte i plastpåse, då blir de mjuka. För mig blev det två burkar havrekex av detta recept.
Så otroligt goda! Tack för kexen :)
SvaraRadera