Mozartkulor:
Nougat
Mandelmassa
Choklad
Det är svårt att säga exakt hur mycket av ingredienserna man behöver, jag köper alltid en förpackning Odense nougat, en rulle mandelmassa och en stor chokladkaka på 200 gram och sedan kör jag på så länge det räcker. Jag lovar att det blir många kulor :)
Skär nougaten i små fyrkanter. Skär mandelmassan i tunna skivor. Rulla nougaten till små kulor. Lägg nougatkulorna på skivorna av mandelmassa och forma mandelmassan runt nougaten så att den täcks helt. Lägg kulorna på en tallrik. Smält chokladen, antingen över vattenbad eller i mikron. Rulla kulorna i chokladen och lägg dem sedan på ett bakplåtspapper på en stor tallrik. Ställ dem i kylen för att svalna.
Detta är ett julgodis som jag verkligen tänker på dej ;-)Det är DU som fått mej att göra dem. Synd bara man blev allergisk på senare år :-(
SvaraRaderaSka bli trevligt att ses i mellandagarna.
Kram J