23 december 2011

Ugnsstekt lax med rödkålssallad och sås på senap och honung

Kvällens middag blev riktigt god och fräsch! Särskilt den kalla såsen med mild smak av dijonsenap och en liten underton av honung. Smarrigt!

Tilll 4 portioner
4 bitar laxfilé

Rödkålssallad
ca 1/4 rödkålshuvud
2 apelsiner
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap

Kall sås:
2 dl crème fraîche
1-2 tsk dijonsenap
1-2 tsk flytande honung

Ugnsstek laxfiléerna med massor av citronpeppar och lite flingsalt. Stek i ca 200 grader i ca 20 minuter. Strimla rödkålen och filea apelsinerna. Blanda olja, vinäger och senap. Pressa även i apelsinjuicen som finns kvar i resterna från apelsinen. Häll blandningen över rödkålen och toppa med apelsinskivorna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Låt stå och dra.

Blanda ihop såsen. Blanda gärna i lite senap och honung i taget och smaka av. Smaken är som baken som man brukar säga :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut