Kvällens middag blev riktigt god och fräsch! Särskilt den kalla såsen med mild smak av dijonsenap och en liten underton av honung. Smarrigt!
Tilll 4 portioner
4 bitar laxfilé
Rödkålssallad
ca 1/4 rödkålshuvud
2 apelsiner
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Kall sås:
2 dl crème fraîche
1-2 tsk dijonsenap
1-2 tsk flytande honung
Ugnsstek laxfiléerna med massor av citronpeppar och lite flingsalt. Stek i ca 200 grader i ca 20 minuter. Strimla rödkålen och filea apelsinerna. Blanda olja, vinäger och senap. Pressa även i apelsinjuicen som finns kvar i resterna från apelsinen. Häll blandningen över rödkålen och toppa med apelsinskivorna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Låt stå och dra.
Blanda ihop såsen. Blanda gärna i lite senap och honung i taget och smaka av. Smaken är som baken som man brukar säga :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar