Till 4-6 portioner
ca 500 g lövbiff
1 gul lök
1 gul lök
smör att steka i
2 dl förvällda trattkantareller
salt, peppar
salt, peppar
4-5 dl matlagningsgrädde eller crème fraîche
2 msk köttfond
2-3 msk hackad färsk timjan
ca 1 dl lingon
maizena att reda av med
ca 1 dl lingon
maizena att reda av med
Fräs lök och lövbiff i en stekpanna i lite smör. Tillsätt svampen och låt fräsa med i smöret. Salta och peppra. Häll på grädde eller crème fraîche och tillsätt timjan och fond. Låt grytan puttra i några minuter. Red eventuellt av med lite mjöl. Tillsätt lingonen mot slutet. Jag tycker att det smakar väldigt gott om de inte kokar sönder utan man får hela lingon som liksom ploppar sönder i munnen :) Smarrigt!
Servera grytan med potatis, ris eller lättkokta grönsaker.
Servera grytan med potatis, ris eller lättkokta grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar