De här supergoda havrerutorna brukar min mamma göra. Kakorna är lite sega och halvmjuka och nästan lite beoendeframkallande :) Om ni har nougat kvar efter julgodisbaket så rekommenderar jag att använda den uppepå kakan. Supergott! Annars går det precis lika bra med smält choklad, det hade min mamma den här gången.
Till en långpanna
250 g smör
9 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
200 g nougat (kan bytas mot choklad)
Smält smöret. Blanda samman alla andra ingredienser. Tillsätt sedan smöret. Bred ut smeten i en smord långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°c i ca 10 minuter. Hyvla nougat över den varma kakan (eller smält choklad och ringla över kakan). Låt stelna en aning och skär i rutor.
Jag åt sådana idag dom är goda/Anders
SvaraRadera