3 januari 2012

Pannacotta med glögg

Nyårsefterrätten blev en pannacotta med glögg. Annorlunda och mycket god smak! Så har ni lite glögg kvar i skafferiet, testa den här desserten! Jag använde glögg med chokladsmak och det blev så himla gott! Pannacottan dekorerades med kanderad mandel och hackad mjölkchoklad. Passade utmärkt till!




Till 4 portioner
2 gelatinblad
3 dl grädde
1 vaniljstång
1 dl glögg (gärna chokladglögg)
0,5 dl socker

Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten i ca 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde tillsammans med vaniljstång och frön. Ta upp vaniljstången och tillsätt glöggen. Rör ner sockret i gräddmjölken. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i gräddblandningen. Rör om tills både socker och gelatinblad har lösts upp. Häll upp i fina glas eller skålar och låt stelna i kylskåp i minst 6 timmar. Dekorera med kanderad mandel och hackad mjölkchoklad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut