29 januari 2012

Ryggbiff med murkelsås

Oj, vilken lyxig middag det blev igår kväll! Ryggbiff med murkelsås och ugnsrostade rotfrukter.

Jag hade aldrig gjort murkelsås tidigare, men har ätit det hos andra och dessutom brukar Victoria på matplatsen (www.bloggfamiljen.se/matplatsen) prata väldigt gott om den här såsen. Med andra ord var det dags att testa den! Och det blev gott, det lovar jag! Till detta serverades mina favoritrotfrukter, sötpotatis, morot och palsternacka. Mmmm!

Murkelsås, 4-6 portioner
1 msk smör
1 msk finhackad schalottenlök
1 burk konserverade murklor
0,5 msk maizena
4 dl grädde
1/2 grönsaksbuljongtärning
en skvätt vitt vin
2 tsk soja
1 tsk socker
salt & vitpeppar

Skölj murklorna väl. Hacka dem fint. Fräs den finhackade schalottenlöken i smöret och tillsätt murklorna. Låt fräsa några minuter och pudra sen över maizena. Häll på grädden och smula ner buljongtärningen. Häll i en skvätt vitt vin. Låt såsen koka sakta under omrörning minst 15 minuter så den tar smak och får tjock konsistens. Smaka av med soja, socker, salt & peppar.

Ursprungsreceptet på såsen kommer ifrån www.bloggfamiljen.se/matplatsen, jag har endast lagt till lite vitt vin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut