För några veckor sedan gjorde vi dessa hemgjorda texmex-inspirerade burgare. Ovanligt fräscha för att vara burgare faktiskt. Mycket gott! Kanske kan vara något till fredagsmiddagen?
Till 4 portioner
500 g nötfärs
0,5-1 påse tacokrydda
ostskivor
hamburgerbröd
sallad, tomat, paprika, rödlök
2 avokado
3-4 msk crème fraîche
ev. vitlök, citron, chili, peppar och salt som smaksättning till såsen
Blanda nötfärsen med 0,5 påse taco-krydda. Självklart kan man ta en hel påse om man vill, men jag ville inte att det skulle smaka så mycket tacos utan bara ge lite av den känslan. Forma till ganska stora biffar. De drar alltid ihop sig en aning vid stekning. Stek biffarna i smör på medelvärme, tills de är klara. Skär i någon biff för att se att de är klara. Medan biffarna steks, gör gärna en avokadoröra att servera som dressing. Blanda avokadon med några matskedar crème fraîche till önskad konsistens. Smaksätt eventuellt med en vitlöksklyfta, chili, några droppar citron, svartpeppar och salt. Lägg gärna på en ostskiva medan burgarna är varma och servera sedan med bröd, sallad, rödlök, tomatskivor, paprika och avokadoröran.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar