16 januari 2012

Vita chokladbiskvier

Jag måste bara fresta er med en riktig godbit! När jag var hemma hos familjen över nyår gjorde jag och min syster dessa vita chokladbiskvier fyllda med vit chokladtryffel. Så goda! Och vackra! Testa, det är inte så svårt och omständigt som man kan tro.


Biksvibotten
200 g mandelmassa
1 äggvita

Chokladtryffel
200 g vit choklad
3 msk smör
1 dl vispgrädde

Garnering
150 gr vit choklad

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt och rör ner äggvitan, blanda till en en jämn och tjock massa. Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.


Hacka chokladen i grova bitar. Koka upp grädden, rör ner smör och choklad och rör om tills det har smält och blivit en jämn och fin kräm. Låt stelna en aning så att den går lätt att breda på bottnarna. Bred sedan tryffeln toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna en stund i kylskåp. 

Smält chokladen till toppingen och doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut