Till ca 10 stycken
¼ pkt jäst
3 ½ dl kallt vatten
1 ½ tsk salt
1 tsk honung
7-8 dl vetemjöl special
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, honung och mjöl. Rör till en deg. Sätt degen i kylen över natten eller ca 8 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Bearbeta degen så lite som möjligt. Degen ska vara ganska kladdig! Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa i ca 15 minuter. Grädda i ca 25 minuter.
Underbart goda! Nästa gång ska jag testa att ha lite grövre mjöl i också.
Hej Suss!
SvaraRaderaFantastiskt goda frallor och sååå smidiga!! Jag hade i ca 1½ dl grahamsmjöl och det blev mkt gott.
Jessica
Ja vet!!! De är absoluta favoriten här hemma! Blir så goda och lite sega på nåt sätt! Smakar ingen jäst heller!
RaderaSpännande, degen är satt inför frukosten imorgon. Blir de goda så är det fantastiskt. Så enkelt!
RaderaVad kul! Berätta gärna hur du tycker att de blev!
RaderaSucce! Så goda frallor o inget arbete! Kommer garanterat göra dessa igen, tack för receptet.//Helena
RaderaDessa frallor gjorde jag i helgen, det verkar vara exakt samma recept.
SvaraRaderaKanon är dom!
Ja, det är utan tvekan mitt bästa brödrecept! Supergoda och enkla!
RaderaHelt fantastiska! Hällde i en klick rågsurdeg de blev übergoda!
SvaraRadera