13 februari 2012

Kärleksmuffins med jordgubb och vit choklad

Helgens bakning blev en lite kladdig muffins med bitar av jordgubbar och vit choklad. Så otroligt goda! Jag gjorde dessutom en vit chokladglasyr och dekorerade dem enligt helgens kärlekstema :) Det behövdes inte för smakens skull, de var så smarriga i sig själva.

Se till att baka något gott till era hjärtan imorgon nu!

Till 10 ganska stora muffins
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
0,5 dl lemon curd
2 dl jordgubbar i bitar
150 g grovt hackad vit choklad

Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret och tillsätt det till mjölet. Blanda ner ett ägg i taget och sedan socker och lemon curd. Vänd ner grovhackad vit choklad och jordgubbar i bitar. Jag använde frysta och det gick utmärkt! Fördela smeten i kraftiga muffinsformar. Smeten är ganska tung, så om muffinsformarna är tunna sätt dem gärna i en muffinsplåt. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Muffinsen ska resa sig, men kommer att sjunka ihop lite efter gräddningen. De ska gärna vara lite kladdiga i mitten. 

Jag gjorde även en glasyr på vit choklad och Philadelphiaost, för recept klicka här. Jag dekorerade sedan muffinsen med hjärtan av rosa marsipan och ett rosa kristallströssel. Fint!

2 kommentarer:

  1. Jättefina och låter smarriga! Har ni plats för 4 till runt fikabordet? ;) /Grannen

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, men absolut, det är bara att titta in. Jag har alltid lite fika i frysen :)

    SvaraRadera

Skriv ut