En av våra middagar förra helgen var fetaostfylld kycklingfilé inlindad i bacon med balsamicosås. Till detta serverades sötpotatis och en sallad. Mums!
Älskar bacon! Det gör så mycket för smaken på kycklingen och såsen! |
Mitt fina plommonlila hjärtformade fat från Bruka design funkar både som serveringsfat och ugnsform. Så fint! |
Till fyra portioner
600 g kycklingfilé
8 skivor bacon
8 små bitar fetaost
1 krm svartpeppar
2 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
Dela varje kycklingfilé i två delar om de är stora. Skär ett snitt i varje kyckling och lägg in en bit fetaost. Linda baconskivorna runt kycklingen och stek kycklingen tills att baconet har fått fin färg, krydda dem med lite svartpeppar. Lägg över den i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger och fond. Häll det i formen. Stek klart kycklingen i mitten av ugnen, tar tar ca 15-20 min. Servera med potatis och grönsaker.
Tack för receptet!!
SvaraRaderaLagade detta till middag nu ikväll, och både jag och min sambo tyckte att det blev riktigt gott!
Serverade med egengjord potatisgratäng och beasås, mums!
Gjorde det igår och det vart grymt med färsk citronpasta!
SvaraRadera