Jag tog med mig den här kakan till jobbet förra veckan och många ville genast ha receptet, så här kommer det!
75 g smör
2 ½ dl socker
2 msk mjölk
¼ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter i 175°c. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera gärma kakan med en klick grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar