4 mars 2012

Kladdig banankaka med choklad

Har du några övermogna bananer i fruktskålen? I så fall tycker jag att du ska testa den här kakan! Det här är ingen vanlig banankaka, utan en saftig, kladdig kaka med underbara bitar av choklad. I originalreceptet ska det vara mörk choklad, men den här gången hade jag ingen mörk choklad hemma utan tog en blandning av hackad daim och hackad vit choklad. Gissa om det blev gott!

Jag tog med mig den här kakan till jobbet förra veckan och många ville genast ha receptet, så här kommer det!




75 g smör
2 ½ dl socker
2 msk mjölk
¼ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
 2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter i 175°c. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera gärma kakan med en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut