Jag bidrog med lite fika till kvällen och det blev kladdiga chokladmuffins med chokladkräm och daimgrädde. Väldigt smarriga! Och väldigt enkla att göra. Rekommenderas varmt!
Pimpade chokladmuffins med grädde och daim! |
Det fungerar alldeles utmärkt att servera muffinsen utan grädde och daim också! Då ser de ut så här. |
Till ca 12 st
Smet:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
Chokladkräm:
50 g smör
1,5 msk mjöl
0,5 dl socker
1,5 msk kakao
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Garnering:
vispgrädde
daim
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna till äggsmeten. Blanda till sist i det smälta smöret. Fördela smeten i muffinsformar. Använd gärna ganska kraftiga formar eller sätt formarna i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 200°c i ca 10 minuter.
Smält smör till fyllningen, tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör till en smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar (det tar några minuter). Rör hela tiden, så att krämen inte bränner fast.
När chokladmuffinsen är klar sjunker de ihop en aning och det blir som en liten grop i varje muffins. Klicka en sked chokladkräm i varje grop. Låt muffinsen svalna i kylen, de är faktiskt godast om de får stå till sig ett tag.
Dekorera gärna muffinsen med vispad grädde och hackad daim vid servering!
Vilka fina formar! Var har du hittat dem? / muffinsformsfetish - Jessica
SvaraRaderaHaha, jag är också sådan. Har en stor låda med bara formar av olika slag :)
SvaraRaderaJag beställde dem på nätet, antingen var det kakburken.se eller www.klaraform.se, kommer inte riktigt ihåg.
Vi hade också väldigt trevligt och dina muffins var supergoda (och fina att se på). Det receptet ska sparas! :). /A & F
SvaraRadera