Idag tänkte jag tipsa er om dessa tekakor med havregryn i. Så gott med hembakat bröd till frukost!
Ha en bra onsdag!
Till 12 st
4 dl havregryn
5 dl mjölk
75 g smör
1 tsk salt
1 msk sirap
25 g jäst
9 dl vetemjöl (eller 4 dl grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl)
Häll havregrynen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader, häll den över havregrynen och låt stå i 15 minuter. Smält smöret och blanda ner det i bunken. Tillsätt salt, sirap och den söndersmulade jästen. Arbeta sedan i vetemjölet, degen ska vara lite lös. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Ta upp på bakbord och arbeta degen väl. Dela degen i tolv bitar, forma till tekakor och placera ut på två plåtar. Gör tekakorna ganska platta, de jäser upp och blir tjocka i ugnen. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Strö eventuellt lite mjöl eller havregryn över tekakorna innan gräddning. Grädda i 225 grader i cirka 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar