Men nu till maten vi åt i helgen. En av rätterna på min lilla buffé var en räktårta på botten av kavring. Jättegod och väldigt uppskattad av gästerna, så här kommer receptet!
Botten:
200 g kavring
75 g smält smör
Fyllning:
4 gelatinblad
400 g skalade räkor
300 g Philadelphiaost
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 finhackad rödlök
massor av finhackad dill
en liten skvätt citronsaft
salt och peppar
Garnering:
räkor, kallrökt lax, dill, citronskivor
Mixa kavringen till smulor och blanda sedan ner det smälta smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 minuter. Rör Philadelphiaost, nästan all crème fraîche och majonnäs till en slät röra. Smält gelatinet i en kastrull på spisen, blanda ner den kvarvarande crème fraîchen med gelatinet, så att gelatinet blandas. Rör sedan ner gelatinblandningen lite i taget i Philadelpiharöran. Rör noggrant. Smaka av med lite citron, salt och peppar. Vänd till sist ner den finhackade rödlöken, dillen och nästan alla räkor, spara gärna några till garnering. Låt stelna i kylen i ca 6 timmar. Garnera precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar