Självklart var vi även tvungna att ha ett franskt tema på maten, som igår kväll blev en tomat- och getostpaj. Receptet är ett urklipp ur en gammal tidning och vi har gjort den många, många gånger tidigare. Den tillhör faktiskt en av mina absoluta favoritpajer i hela världen. Så otroligt god! Jag vill ha den ikväll igen :)
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vattenFyllning:
200 g chèvre
2 tomater
50 g soltorkade tomater
0,5 kruka färsk basilika
2 dl grädde
2 dl mjölk
4 äggArbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 175 grader i ca 10 minuter. Skär tomaterna och osten i bitar och fördela detta i pajskalet. Strö över basilikabladen. Vispa ihop äggen med grädden och mjölken och slå äggstanningen i pajskalet. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter. Låt pajen vila en kort stund innan du skär upp den. Servera med sallad och bröd. Så gott!
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vattenFyllning:
200 g chèvre
2 tomater
50 g soltorkade tomater
0,5 kruka färsk basilika
2 dl grädde
2 dl mjölk
4 äggArbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 175 grader i ca 10 minuter. Skär tomaterna och osten i bitar och fördela detta i pajskalet. Strö över basilikabladen. Vispa ihop äggen med grädden och mjölken och slå äggstanningen i pajskalet. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter. Låt pajen vila en kort stund innan du skär upp den. Servera med sallad och bröd. Så gott!
Tack för en supermysig och fantastiskt god kväll :)
SvaraRadera