Nu är jag på hemmaplan igen. Jag och mina elever har haft en mycket lyckad vistelse i Avignon och två otroligt härliga dagar i Paris! Jag måste säga att trots att jag har varit tvungen att arbeta lite med rättning och betygsättning samt att jag har skrivit klart min hemtenta i helgen har det varit så skönt att komma hem till Sverige.Vilket underbart väder det är! Dessutom går Loreen och Sverige och vinner hela Eurovision song contest. Mycket trevligt!
Igår stod grekiskt på matsedeln här hemma. Vi grillade fläskkött och åt med en grekisk sallad och en tzatziki. Så gott!
Jag brukar ofta marinera mitt kött när vi ska grilla, men igår körde jag den så moderna metoden att "rubba" in kryddor på köttet i stället :) Det är väldigt sällan jag köper färdigkryddat grillkött, jag tycker att det blir så mycket godare när man gör det själv. Igår blandade jag paprikapulver och ett paprikapulver på rökt paprika med kryddorna på bilden nedan. Kryddorna kommer från Santa Marias kryddkvarnar som heter "Extra fine selection of spices" och är favoriter här hemma! Sedan var det bara att gnugga in kryddorna på köttet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar