Vi har köpt spanska och belgiska jordgubbar ett tag nu och de har faktiskt varit helt okej. Jag gillar att äta jordgubbar som de är och brukar inte söta dem, men i helgen testade jag faktiskt att göra något annat med mina jordgubbar. Nämligen att lime- och honungsmarinera dem. Det blev jättegott!
Till en liter jordgubbar
Pressa ner saft av 0,5-1 lime i en skål och tillsätt även lite limezest. Vispa ner ca 2 msk flytande honung i limesaften. Rensa jordgubbarna och dela dem i kvartar. Lägg sedan ner dem i limeblandningen och rör runt. Låt stå och dra en stund. Servera med en klick grädde, lite glass, eller som vi, en klick vaniljkesella.
Pressa ner saft av 0,5-1 lime i en skål och tillsätt även lite limezest. Vispa ner ca 2 msk flytande honung i limesaften. Rensa jordgubbarna och dela dem i kvartar. Lägg sedan ner dem i limeblandningen och rör runt. Låt stå och dra en stund. Servera med en klick grädde, lite glass, eller som vi, en klick vaniljkesella.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar