Med tanke på att jag hade varit på seminarium i Västerås hela dagen blev det en ganska enkel anrättning. Jag lagade mat mest på känn och har tyvärr inget exakt recept ... Men jag kan berätta ungefär hur jag gjorde!
Knaperstek lite bacon i små bitar och lägg åt sidan. Koka ca fem potatisar till två personer. Mosa dem och blanda ner ett par matskedar crème fraîche och en näve vällagrad prästost. Smaksätt gärna med salt och peppar. Vispa moset fluffigt. Salta fiskbitarna och låt dem puttra i smör i en stekpanna. Koka under tiden grön sparris tills den är mjuk, men har kvar lite spänstighet och tuggmotstånd. Det tar bara några minuter. Känn med provsticka. Strö baconet över fisken vid servering. Ät gärna fisken med en hollandaise-sås. Vi köpte en färdig på burk :)
Testade denna anrättning men bytte ut hollandaissåsen mot skirat pepparotssmör och prästosten mot parmensan.
SvaraRaderaTvå tummar upp :-)
Åh! Skirat pepparrotssmör! Det lät väldigt smarrigt!
RaderaSnöade in lite på torskrygg efter att ha modifierat ditt recept med skirat pepparrotssmör sist. Här kommer en ny variant som jag måste höja till skyarna faktiskt.
SvaraRaderaSmörstekt torskrygg med gräddstuvad shitakesvamp och papardelle.
Hacka och fräs lite shitakesvamp i smör.
Ta undan svampen och fräs på lite grön sparris.
Koka pappardelle (pasta).
Stek torskryggen i smör lite snabbt på hög värme och lägg tillbaka svampen i pannan.
Slå på någon deciliter vispgrädde och låt puttra under lock tills pastan är klar. Salt och peppar efter behag förstås.
Lägg upp torsken på tallrik och ös några skedar svapm och grädde över. Servera med papardelle och sparris.
Enkelt och helt fantastiskt gott!
Ge mig en mailadress så skickar jag bild :-)
/Martin
Låter otroligt gott! Det får nog bli en torskrygg snart! Tack för inspirationen!
RaderaFisken och svampen ska puttra tillsammans i grädden alltså. /M
SvaraRadera