13 juni 2012

Körbärsclafoutis


Vilken härlig avslutningsdag! Solsken, en högtidlig och fin ceremoni och elever som självklart var på strålande humör. Härligt! Vi lärare ska dock arbeta i två dagar till, men det är inte så synd om oss för veckan ska tydligen avrundas med en lite lyxig avslutningsmiddag och roliga aktiviteter. Det är vi värda, tycker jag! Ska bli spännande att se vad det blir!

Här kommer ännu ett av recpeten på bakverken som mina elever gjorde i fredags, nämligen den urgoda och krämiga franska dessert-pannkakan med körsbär och mandelmassa. Mums!


Till 6 portioner

Pannkakssmet:
3 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 krm salt
lite smör till formenFyllning:
200 g körsbär
100 g mandelmassa (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i mjöl och tillsätt mjölk, grädde och salt. Smörj en form (ca 20 x 20 cm) och häll i smeten. Strö över körsbär och riv över mandelmassa. Jag tror inte att mandelmassa finns med i originalet, men det blir lite extra lyxigt. Går självklart att utesluta. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera ljummen eller kall. Smarrigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut