Godkväll allihopa!
Det har varit lite tyst här på bloggen i några dagar, men det betyder inte att jag har försvunnit! Vi har faktiskt precis nyss kommit hem från en kort semestertripp till London. Riktigt härligt!
Ska berätta lite mer om London-resan imorgon, men nu tänkte jag tipsa om supergoda rabarbercupcakes med jordgubbsfrosting som vi fikade på midsommarafton.
Till 12 st muffins
2-3 rabarberstjälkar
ca 3 msk strösocker
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Jordgubbsfrosting:
100 g jordgubbar
300 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Skär rabarbern i tunna skivor och blanda med lite strösocker. Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt. Rör ner äggen, ett i taget. Rör ner yoghurten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten i formarna. Tryck ned lite rabarber i varje form. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Känn med en sticka så att de är klara. Låt dem svalna.
Mixa jordgubbarna med stavmixer eller i matberedare. Vispa samman jordgubbspuré, färskost och florsocker, gärna med elvisp. Tillsätt vispgrädden lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig topping. Spritsa eller klicka toppingen på cupcakesen. Garnera gärna med lite strössel eller färska bär.
kan man använda tinad rabarber? hur är det med vätskan? vätskar dem inte sig jätte mkt?
SvaraRadera