Här kommer receptet på rabarberpajen som vi åt i fredags. Testa den nu när det är säsong för rabarber, den är så otroligt god!
125
g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk vatten
Fyllning:
Rabarber i småbitar
3 äggulor
1,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl2 dl crème fraîche
3 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk vatten
Fyllning:
Rabarber i småbitar
3 äggulor
1,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl2 dl crème fraîche
Nyp ihop smör, socker och vetemjöl till en grynig massa. Blanda ned vattnet och arbeta snabbt till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda
pajskalet i 225°c i ca 10 minuter. Fördela rabarber i småbitar i pajskalet och stör över lite strösocker. Vispa alla övriga ingredienser till fyllningen. Grädda sedan pajen i 175°c i 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar