28 juni 2012

Underbar persikopaj med mandelmassa!

Godkväll alla! Hoppas er dag har varit bra! Jag tog en tur till stan med en förhoppning om att förnya garderoben lite, men tyvärr gick det sisådär med shoppingen och det blev inte mer än örhängen och nagellack. Men, men, jag hade en mycket mysig dag ändå :)

Ja, så till efterätten som vi åt igår. Det var en underbar persikopaj med mandelmassa. Så kallar i alla fall min man den. Han fullkomligt älskar den och valde den istället för tårta på sin födelsedag. Jag är faktiskt beredd att hålla med, den är himla god. Receptet har jag fått av min kära svärmor! Tack så mycket!

Till en stor pajform:
1 stor burk konserverade persikor (300-400 g)
150 g smör
4 dl vetemjöl
4 dl riven mandelmassa
Skär persikorna i tunna skivor och lägg i botten av en pajform. Blanda smör, vetemjöl och mandelmassa till en grynig massa. Strö smuldegen över persikorna och grädda pajen i 175 grader i ca 25 minuter. Håll koll så att pajen inte får för mycket färg, man kan behöva lägga lite folie över den mot slutet. Nu ska jag försöka planera vad jag ska baka till helgens födelsedagsfika. Och då blir det minsann tårta! 



5 kommentarer:

  1. Såg riktigt gott ut! Men fy vad jobbigt att läsa receptet så här långt in på småtimmarna. Blir lite yr! :-)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är den, så testa! Ha en trevlig helg själv!

      Radera
  2. aaah! This looks really goood! Yummi

    SvaraRadera
    Svar
    1. It is! Especially with home made vanilla sauce!

      Radera
  3. vilken fantastiskt kul idé att skriva receptet så här! Verkligen! Fiffigt...

    SvaraRadera

Skriv ut