Ja, så till efterätten som vi åt igår. Det var en underbar persikopaj med mandelmassa. Så kallar i alla fall min man den. Han fullkomligt älskar den och valde den istället för tårta på sin födelsedag. Jag är faktiskt beredd att hålla med, den är himla god. Receptet har jag fått av min kära svärmor! Tack så mycket!
Till en stor pajform:
1 stor burk konserverade persikor (300-400 g)
150 g smör
4 dl vetemjöl
4 dl riven mandelmassaSkär persikorna i tunna skivor och lägg i botten av en pajform. Blanda smör, vetemjöl och mandelmassa till en grynig massa. Strö smuldegen över persikorna och grädda pajen i 175 grader i ca 25 minuter. Håll koll så att pajen inte får för mycket färg, man kan behöva lägga lite folie över den mot slutet. Nu ska jag försöka planera vad jag ska baka till helgens födelsedagsfika. Och då blir det minsann tårta!
1 stor burk konserverade persikor (300-400 g)
150 g smör
4 dl vetemjöl
4 dl riven mandelmassaSkär persikorna i tunna skivor och lägg i botten av en pajform. Blanda smör, vetemjöl och mandelmassa till en grynig massa. Strö smuldegen över persikorna och grädda pajen i 175 grader i ca 25 minuter. Håll koll så att pajen inte får för mycket färg, man kan behöva lägga lite folie över den mot slutet. Nu ska jag försöka planera vad jag ska baka till helgens födelsedagsfika. Och då blir det minsann tårta!
Såg riktigt gott ut! Men fy vad jobbigt att läsa receptet så här långt in på småtimmarna. Blir lite yr! :-)
SvaraRaderaTrevlig helg!
Det är den, så testa! Ha en trevlig helg själv!
Raderaaaah! This looks really goood! Yummi
SvaraRaderaIt is! Especially with home made vanilla sauce!
Raderavilken fantastiskt kul idé att skriva receptet så här! Verkligen! Fiffigt...
SvaraRadera