Rabarberkräm, det är sommar och barndomsminnen det! Det gör sig verkligen inte bra på bild, men det smakar så gott så jag måste ändå påminna er om denna perfekta sommarlunch! Ut i trädgården och plocka rabarber med er nu!
4 port
500 g rabarber
1,5 dl strösocker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka i ca 5 minuter eller tills rabarbern är mjuk. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i kastrullen. Låt krämen koka upp. Servera krämen ljummen eller kall med mjölk!
Ha en bra dag!
Mmm det är ju så gott. Mamma gjorde alltid det då jag var yngre. Så sant som du säger, barndomsminnen :-) Man kanske skulle prova att göra den själv någongång.
SvaraRaderaKram J
Eller hur! Testa, det var så enkelt också!
Radera