Igår plockade jag vinbär och fick naturligtvis för mig att baka en kaka på en del av bären. På kvällskvisten bjöd vi över svärföräldrarna och svägerskan på en fika, så mysigt! Och kakan den blev riktigt god får jag lov att säga! Otroligt saftig! Den goda frostingen är densamma som den man brukar ha på morotskaka. Passade väldigt bra till de syrliga bären.
Nu väntar solstolen! Ha en bra dag allihopa!
Kaksmet:
200 g rumsvarmt smör
200 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk eller yoghurt
200 g vinbär
Frosting:
50 g smör
150 g Philadelphiaost
150 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
Garnering:
vinbärsklasar
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Tillsätt filmjölk. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut hälften av smeten i formen. Fördela vinbären på smeten och bred sedan på resten av smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna. Rör smör, Philadelphiaost och florsocker tills den är slät. Bred frostingen på kakan och garnera med vinbärsklasar.
Mmm ser jättegod ut! Något som måste provas tror jag. Hoppas allt är bra hos er kram J
SvaraRaderaDen var supergod! Så otroligt saftig! Här är allt bra, hoppas det är bra med er också!
RaderaVad mysigt! Kakan ser väldigt aptitretande ut, vinbären gjorde den snyggt rosa!
SvaraRadera