15 september 2012

Lammfärsbiffar, ratatouille och getostkräm

Åh, vilken lugn och skön kväll jag har haft! Vi båda har haft en ganska intensiv dag så det var så otroligt skönt att laga en god middag, dricka ett glas vin och ta det lugnt ikväll. Och vilken god middag vi åt ikväll! Lammfärsbiffar med grillad paprika och till det en ratatouille och getostkräm. Ser tyvärr inte så jätteroligt ut på bild, men jag lovar, det var bara såååå gott!



Ratatouille, ca 6 portioner
Rikligt med olivolja att steka i
1 gul lök
1 aubergine
1 squash
1 röd paprika
1 gul paprika
4 tomater
1 burk konserverade körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk timjan
salt, peppar, chiliflakes

Skala och hacka löken. Skär aubergine, squash, paprika och tomater i bitar. Fräs löken i olivolja några minuter. Tillsätt därefter aubergine, squash, paprika och vitlök och låt allt fräsa sakta en stund. Tillsätt tomater och timjan. Smaka av med salt, peppar och chili och låt puttra under lock i ca 20 min. Rör om då och då.

Klicka här för att se hur jag gjorde lammfärsbiffarna! 

Vi avslutade självklart lördagsmiddagen en smarrig efterrätt! Det blev en gammal favorit hemma hos oss :) Men den återkommer jag med imorgon! Sov så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut