Oftast brukar jag servera pannacottan med en hallonsås eller färska bär, för recept på hallonsåsen klicka här. Igår garnerade jag dock pannacottan med hackad mjökchoklad och mini-Oreos. Det blev verkligen en helt ljuvlig kombination med de crunchiga kakorna och den lena, krämiga pannacottan. Jättegott! Och hittar man inte mini-Oreos, kan man ju hacka andra småkakor och strö över.
Till 4 portioner
2 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk socker
100 g vit choklad
Garnering:
Hackad mjölkchoklad
Mini-Oreos
Hackad mjölkchoklad
Mini-Oreos
Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde och mjölk. Hacka chokladen i grova bitar och rör ner den och sockret i gräddmjölken. Rör om tills chokladen har smält. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i chokladsmeten. Häll upp i vackra glas och låt stelna i kylskåp i minst 6 timmar.
Det här såg riktigt gott ut! Här kikar jag in, finns mycket inspiration att hämta. Du är så duktig :-)
SvaraRaderaHoppas allt går bra för er på Engelska Skolan och jag hörde av lillebror att han fått dig som fransklärare, jag blev så glad!!!! Han kommer att lära sig massor :-)
Hoppas också på att kunna hälsa på en dag. Tills dess, ha det bra!
MVH Ali Inan El-Naggar, gammal elev, utgångsår 2010
Hej Ali!
RaderaVad kul att du tittar in här! Och tack för de fina orden :)
Det går bara bra här på engelska skolan, men jag saknar så klart fortfarande den bästa fransk-gruppen ever :)
Hoppas att det går bra för dig också! Kom gärna och hälsa på, det vore roligt att se dig!