Jag följde receptet nedan, men i chokladvarianten la jag till ett par matskedar kakao i både mördeg och fyllning. Jag gjorde också en chokladglasyr genom att koka upp ca 0,5 dl vispgrädde och bryta ner 50 g mörk choklad. Det går säkert även lika bra att blanda lite kakao med florsockret.
ca 20 st
Mördeg:
200 g rumstempererat smör
5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Glasyr:
2 dl florsocker
1,5 msk vatten
Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i ca 20 mazarinformar och ställ dem i kylen.Blanda mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3. Grädda i 175 grader, i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler. Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar