Då var det söndag kväll igen och Timrå-besöket har åkt hem. Vi har haft en lugn och mysig helg med promenad, lite shopping, tv och mycket god mat och fika :)
Igår kväll gjorde vi denna kycklinggratäng. Supergott med det söta i mango chutneyn och det salta i cashewnötterna. Den kommer jag att göra om!
4 portioner
ca 600 g kycklingfilé
0,5 purjolök
1 röd paprika
1 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
2 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 dl salta cashewnötter
Skär kycklingen i små bitar. Stek den i lite smör tills den är gyllenbrun, salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform. Hacka paprikan och och purjolök och lägg ovanpå kycklingen. Vispa ihop grädde, crème fraîche, mango chutney och sambal oelek och häll den över kycklingen. Gratinera i ca 20 minuter i 200 grader. Strö cashewnötterna över gratängen efter halva tiden. Servera med ris och en sallad.
Mango chutney som är så gott och så användbart i mycket.
SvaraRadera