26 november 2012

Lammfärsburgare med karamelliserad rödlök och fetaostcrème

Ja, då var det måndag igen då! Men det gör mig faktiskt ingenting :) Jag har varit på ett superroligt step-pass på FS ikväll och blir alltid på så bra humör av det!

Middagen blev rester från en mycket god middag i helgen, nämligen lammfärsburgare med karamelliserad rödlök och fetaostcrème. Kan verkligen rekommendera den karamelliserade rödlöken, den blev jättegod till!

Lammfärsburgare:
ca 500 g lammfärs
1 ägg
2 msk röd pesto
1 tsk timjan
salt, peppar

Karamelliserad rödlök:
1 stor rödlök
1 msk strösocker
1 msk vit balsamvinäger

Fetaostcrème
150 g fetaost
1-2 dl crème fraîche (beroende på hur mycket ostsmak och hur fast röra man vill ha)

Blanda färs med ägg, pesto, timjan, salt och peppar. Forma fyra-fem biffar av smeten. Stek dem i smör. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i smör i en stekpanna.Tillsätt sockret och rör tills det lösts upp. Häll i balsamvinäger och låt puttra ett par minuter.

Smula sönder fetaosten och blanda med crème fraîche tills du får önskad konstistens och smak. Servera burgaren med bröd, lök, fetaostcrème, sallad och tomat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut