17 november 2012

Pirogpaj

Godkväll! Den här helgen har jag familjen på besök! Så trevligt! Igår kväll gjorde vi en typ av köttfärspaj fast med en bröddeg istället för vanlig pajdeg. Köttfärsfyllningen har lite italienska smaker och innehåller oliver, soltorkade tomater, basilika och mozzarella. Mycket, mycket gott!




Deg:
25 g jäst
2 dl vatten
0,5 dl rapsolja
0,5 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl

Köttfärsröra:
600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, chiliflakes
1 burk krossade tomater
3 msk strimlade soltorkade tomater
0,5 dl hackade svarta oliver

Topping:
125 g riven mozzarella
1 dl riven lagrad ost

Börja med degen. Smula jäste i en skål. Värm vattnet till ca 37 grader och häll det över jästen. Rör om tills jästen har löst sig och rör sedan ner den övriga ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Stek köttfärsen tillsammans med hackad lök och pressad vitlök. Häll i de krossade tomaterna. Smaksätt med salt, peppar och chili, soltorkade tomater och oliver. Låt såsen puttra i några minuter. Klä en springform med löstagbar kant med pajdegen, ta upp degen långt upp på kanterna, och häll på fyllningen. Strö över mozzarella och annan ost. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter. Servera med sallad! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut