10 januari 2013

Paj med broccoli, bacon och ädelost

Fredag imorgon! Hurra! Helgen innebär visserligen att skriva en hemtenta för min del, men jag ska försöka att hinna med något träningspass och lite mys också, så jag ser fram emot helgen ändå :)

Hur mycket matlagning det blir är dock osäkert, men något gott blir det nog allt. En riktig fredagsfavorit hos oss är pajer av olika slag och paj med bacon och ädelost är ett säkert kort! Det blir ju så otroligt gott! Får se om det kanske blir en paj i helgen :)

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten

Fyllning:
300 g färska champinjoner
300 g broccoli
1 paket bacon
100 g ädelost
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk

Gör pajskalet och förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. Strimla baconet och knaperstek det. Skär champinjonerna i grova bitar och stek dem. Fördela bacon, champinjoner, smulad ädelost och broccolibuketter i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll över fyllningen. Grädda pajen i ca 40 minuter. Servera med en härlig sallad och kanske lite gott bröd.

2 kommentarer:

Skriv ut