23 januari 2013

Pulled pork!

Jag är kanske sist ut i matbloggsvärlden att prova denna rätt, men så i söndags blev det äntligen dags. Pulled pork är fläskkött som tillagats så länge i ugnen att det blir så fantastiskt mört och gott att man bara kan dra isär det i härligt trådiga och saftiga bitar. Köttet kräver ca 6 timmar i ugnen för optimalt resultat, men det sköter sig helt själv och är superenkelt att förbereda.

Vi åt köttet i tortillbröd med grönsaker, salsa och en vitlökssås. Ungefär som tacos, men mycket, mycket godare!




ca 1 kg benfri fläskkarré eller fläskkotlett i bit
salt, svartpeppar, chiliflakes
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 flaska barbequesås, ca 2 dl

Sätt ugnen på 125°c. Krydda köttet runt om med salt, peppar och chili. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och skär i bitar. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Blanda vatten och barbequesås och häll över köttet. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5-6 timmar, tills det är riktigt mört. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Servera med valfria tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut